Cum a uimit Obama o lume întreagă

obama-7-aprilie-2008
Majoritatea publicatiilor internationale au tinut ca in articolele aparute astazi sa-l mentioneze pe Obama cu numele intreg: Barack Hussein Obama, dupa ce presedintele american a uimit practic o lume intreaga si in special lumea musulmana declarand ca Statele Unite nu se afla in razboi cu Islamul ci isi doreste sa realizeze un parteneriat pentru atingerea “obiectivelor comune”.

In prima sa vizita oficiala intr-o tara predominant musulmana, presedintele Statelor Unite ale Americii a tinut sa precizeze ca Islamul a avut o contributie speciala in cadrul civilizatiei, facand astfel o sensibila aluzie la aspectul aderarii Turciei la Uniunea Europeana, aderare care a starnit inca de la inceput controverse si care continua pana astazi sa imparta lumea occidentala in doua tabere.

Discursul tinut de presedintele american a fost interpretat de catre analisti si dintr-o perspectiva oarecum inversa, in sensul ca prin cuvintele rostite de cel mai puternic om al planetei, acesta a tinut sa puna in garda Iranul, invitat in nenumarate randuri sa aleaga un viitor mai bun decat o arma nucleara.

“Acum, liderii iranieni trebuie sa aleaga daca vor sa construiasca o arma sau un viitor mai bun pentru poporul lor”, a afirmat Obama.

In urma declaratiilor, publicatiile internationale nu s-au dat la o parte de a face referire la originile musulmane ale noului presedinte american, multi analisti aratand ca adoptarea unei astfel de pozitii era de asteptat din partea unui presedinte care poarte numele de Hussein.
Cititi intreg articolul pe capital.ro.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s