New Europe Real Estate Investment continua dezvoltarea parcului industrial si logistic de pe A1

In Europa se considera ca sectorul spatiilor industriale si logistice va fi unul dintre cele care se vor dezvolta in actuala criza si este vazut ca un salvator al industriei imobiliare. New Europe Real Estate Investment confirma interesul pietei romanesti pentru astfel de proiecte si ne prezinta ultimele noutati legate de parcul industrial si logistic pe care il dezvolta. Am discutat cu domnul Brandon Ahearn, reprezentantul dezvoltatorului.

Zd. Ne bucuram sa intalnim dezvoltatori optimisti in ce priveste viitorul pietei imobiliare din Romania. Care sunt avantajele competitive ale proiectului pe care il dezvoltati ?

Proiectul este situat pe Autostrada A1 Bucuresti-Pitesti, la iesirea din localitatea Bolintin, cu acces catre zona de Nord. Proprietatea este situata intr-o zona cu potential pentru acest tip de dezvoltari, dispunand de acces facil in doua directii si vecinatatea parcurilor logistice Prologis, Rynart Transport, Delamode International si Bucharest Industrial Park. Parcul industrial si logistic pe care il dezvoltam se afla la 11 km. de centura si la 4 km. de viitorul nou inel de circulatie. Complexul industrial se construieste pe un teren de 60.000 mp., suprafata totala a spatiilor construite fiind de 30.000 mp. O particularitate a proiectului nostru este ca oferim spatii nu numai pentru inchiriere ci si pentru vanzare, modulele pornind de la 800 mp. ce includ 70 mp. birouri la pretul de 620.000 euro pe modul + tva. Depozitele sunt construite cu elemente prefabricate din beton armat, cu materiale si tehnologii moderne, de calitate.

Zd. Proiectul dumneavoastra se afla localizat intr-o zona efervescenta, in plina dezvoltare. De ce ar alege o companie sa-si desfasoare activitatea in proiectul dumneavoastra ?

In imediata noastra vecinatate se dezvolta Bucharest Industrial Park si clientii care vor inchiria sau achizitiona spatii in parcul nostru industrial vor beneficia de avantajul de a-si desfasura activitatea intr-o zona industriala si logistica in plina dezvoltare. Zona km. 14 al Autostrazii A1 a devenit un mix intre dezvoltari logistice (Cefin) si retail (Hornbach, doua Outlet Malls) ceea ce a condus la supra- aglomerarea traficului rutier mai ales la jonctiunea cu actua centura. Noua centura se afla la numai 4 km. de iesirea de pe Autostrada de la km. 23 si cand aceasta va fi finalizata, Bolintin va deveni o zona de prim rang intre zonele industriale si logistice ala Bucurestiului.

Zd. Din discutiile pe care le aveti cu clientii, care considerati ca sunt motoarele care vor contribui la dezvoltarea pietei pentru spatiile pe care le oferiti ?

Oferta noastra pornind de la suprafete de 800 mp. ne adresam inclusiv companiilor mici si mijlocii care au nevoie de un produs de calitate la un buget rezonabil.
Exista companii in toate domeniile de activitate care nu au intrat inca pe piata din Romania. De asemenea, criza va aduce importante redimensionari si relocari pe aceasta piata, ceea ce va genera oportunitati pentru dezvoltatori flexibili, cum este cazul nostru. Retail-ul, activitatile de curierar, productia publicitara sau comertul online sunt doar cateva din domeniile de la care ne asteptam sa primim cereri pentru spatiile noastre.

Zd. Intentionati sa modificati preturile pentru inchiriere sau vanzare in viitorul apropiat ?

Preturile, atat pentru vanzare, amintit inainte, cat si pentru inchiriere (5,5 eur/ mp. spatiu depozitare si 8 eur/ mp. birouri) sunt preturi corecte, de piata, au in vedere calitatea constructiei si nu intentionam sa le marim sau micsoram deoarece cererile pe care le primim si tranzactiile in derulare sunt in conformitate cu graficul pe care l-am estimat initial. Atat in cazul vanzarii cat si al inchirierii dorim sa oferim cele mai bune conditii clientilor nostrii deoarece ei vor fi masura succesului acestui proiect.

Zd. Cum promovati acest proiect, direct sau prin intermediul agentiilor imobiliare ?

Noi dezvoltam toate canalele de promovare, atat direct catre potentiali clienti interesati cat si prin intermediul brokerilor. Oferta noastra este deja promovata de Colliers International, Cushman & Wakefield, Euroest, King Sturge sau KBC Real Estate. Vom dezvolta zona de comunicare online prin intermediul website-ului nostru – http://www.ab-group.ch si prin prezenta in principalele website-uri si portaluri dedicate proiectelor imobiliare in general si al celor industriale si logistice in special. De asemenea, colaboram cu Crystal Media Communications pentru activitati de PR si comunicare.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s