Despre mindsetul de antreprenor

Recunosc ca sunt un fan al dezvoltarii personale. Nu am fost dintotdeauna asa. S-a intamplat in 2007 cand Petre Nicolae, trainer si owner CBC Romania mi-a vorbit despre ceea ce inseamna de fapt o cariera si cum trebuie construita caramida cu caramida. Stiam marea majoritate a lucrurilor pe care mi le-a spus dar nu chiar in acea forma si mi-am data seama atunci ca poti avea in orice moment toate piesele puzzle-ului de care ai nevoie si totusi sa nu stii cum sa le asezi astfel incat sa iasa imaginea corecta. In ianuarie anul acesta, la Londra, un specialist in coaching care colaboreaza cu Trump, Kiosaky si Branson spunea in cadrul unui seminar la care am participat ca reteta succesului sta in doua lucruri:

1. un mentor bun;
2. network-ul la care ai acces;

In internet marketing, de exemplu, secretul succesului este sta de cele mai multe ori in urmarea unor pasi/ sisteme care sunt recunoscute ca functioneaza: cum colectezi leaduri, ce comunici cu ele, ce oferte promovezi, s.a.

Ceea ce sta la baza tuturor aspectelor care tin de dezvoltarea unuj antreprenor si transformarea lui dintr-o simpla persoana intr-un model de succes este mindset-ul. Din pacate educatia pe care o primim in scoala, liceu, facultate, master si de ce nu, MBA trateaza foarte putin sau aproape deloc acest subiect. Si poate acesta este si motivul pentru care ne intalnim peste ani cu colegi care erau eminenti si aveau numai note mari insa care pur si simplu nu au gasit reteta succesului in viata.

Asa cum inteleg eu, mindset-ul este acea stare mentala care se afla la baza a tot ceea ce faci in viata: zambetul pe care il ai pe fata atunci cand te trezesti, gandurile care iti ocupa mintea, daca esti calat mental pe prosperitate sau supravietuire, struggle si altele asemenea. Putem scrie cateva sute de postari numai pe acest subiect insa nu este cazul acum. Ceea ce gandesti si vorbesti te va reprezenta mai devreme sau mai tarziu. Avand acces la foarte multe resurse de training pe dezvoltare personala si antreprenoriat voi include in viitor o parte din ele in programul editorial al acestui blog.

Pana la urma, procesul de invatare si acumulare de know-how este unul continuu si care tine atat timp cat vrei sa fii competitiv in ceea ce faci.

Acum aproape un an am intrat in comunitatea Bucharest Hubb si ma bucur ca exista astfel de locuri unde poti interactiona cu oameni pasionati de activitatea lor profesionala. Vlad Stan, initiatorul acestui proiect a lansat de curand Business Design Academy cu un pitch foarte interesant:

“Credem cu tarie intr-o noua generatie de antreprenori care sunt motivati de pasiunile lor, pot aduce imbunatatiri sustinute conditiilor de viata ale oamenilor si pot genera profituri nemaintalnite din activitatea lor.

Credem ca sistemul de invatamant trebuie sa fie rapid si ultra eficient si astfel toate seminariile noastre sunt pe o perioda de cateva zile in asa fel incat sa poti obtine rapid rezultate seminificative si de lunga durata.”

Le urez succes cu acest proiect. Mai multe detalii despre cursuri aici.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s