Curaj, concentrare si angajament

Am primit acest articol pe Linkedin de la grupul ZileleBiz, publicat de Valentin Ionescu, Project Manager at LEADERS Romania. Mi-a placut!

Liderii de success dau dovada de curaj, concentrare si angajament

“ Leadership Matters: Appreciate GE’s Immelt” a lui Todd Thomas aduce in prim-plan observatii relevante rezultate din studierea comportamentului unor leaderi precum
Jeffrey Immelt, CEO, General Electric, John Stumpf, CEO, Wells Fargo si Jeff Bezos, CEO, Amazon.

Curajul: Fiecare dintre acesti lideri si cei din jurul lor, demonstreaza curaj in ceea ce priveste luare deciziilor fara a tine cont de reactiile pietei, a mediei sau a publicului. Ei actioneaza astfel pentru stiu ca este decizia corecta, deoarece se bazeaza pe informatiile pe care le-au primit.

Concentrare: De asemenea, acesti lideri au capacitatea de a-si indrepta atentia si preocuparile catre un anumit centru de interes. Indiferent daca este vorba de a achizitiona ceva, de a ramane constanti sau de a schimba cultura organizationala, fiecare lider stie ce anume are de indeplinit si nu este acaparat de ceea ce se va intampla in viitor.

Angajament: Un alt aspect intersant la acesti lideri este faptul ca ei nu sunt singuri in actiunile lor. Este stiut faptul ca toti cei trei lideri implica si alti lideri sau angajati in viitorul organizatiei. Companiile nu au puteri magice de a livra rezultate : munca angajatilor este cea care face diferenta intre suces si esec. Liderii eficienti de azi nu ii exclud pe cei care sunt sub nivelul lor, ierarhic vorbind, si depind de implicarea, ideile si angajamentul lor pentru a reusi.

Aceste trei atribute sunt esentiale pentru un lider. Curajul este necesar pentru a integra schimbarea necesara viitorului companiei, concentarea ne asigura ca ne indreptam atentia spre ceea ce este important astazi pentru a da forma viitorului, iar angajamentul atesta faptul ca schimbarea este buna ape termen lung.

Decide care este este urmatoare actiune impotanta pe care o vei realiza azi. Ai o perspectiva clara si concentrata asupra actiunilor importante pe care trebuie sa le faci astazi pentru a da forma viitorului? Iti iei oameni care sa te insoteasca in calatoria ta?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s