Ion Tiriac: Nici Forbes, nici nimeni nu stie ce avere am si cat valoreaza

Omul de afaceri afirma ca cel mai greu moment pentru economie va fi in toamna.

In primul interviu acordat presei economice din Romania in ultimii trei ani, Ion Tiriac spune ca nu il intereseaza ce avere are, ca nu intentioneaza sa vanda niciun pachet de actiuni din afacerile sale si ca cel mai puternic val al crizei economice va lovi in toamna.

Ion Tiriac spune ca se vorbeste mult si degeaba pe tema averii sale, dar ca prefera sa nu isi numere banii: “Nimeni nu stie ce avere am eu si cat valoreaza, nici Forbes, nici cei care ma insulta si spun ca am cinci miliarde de dolari, nici cei care ma jignesc si spun ca nu am niciunul”.
Despre averea personala a omului de afaceri Ion Tiriac s-au facut multe speculatii in ultimul an (Ion Tiriac a fost scos in acest an din topul Forbes, unde fusese prezent anul trecut cu o avere de 1,1 mld. dolari).
Despre vanzarea vreunui pachet de actiuni din UniCredit Tiriac, Allianz-Tiriac sau Metro Romania, omul de afaceri spune ca nu este interesat sa vanda deocamdata nimic. “Pentru pachetul de la banca am o oferta pentru vanzare in orice an; daca vreau acum, in mai, accept o oferta si am plecat in excursie”.
El crede ca cel mai greu moment al crizei va veni in toamna lui 2009, cand bancile vor incepe sa ceara inapoi banii de la firme.
“In sase luni va veni adevarata criza. Bancile vor veni si vor cere banii de la Georgica, Costica, cei care au o mica afacere. Atunci toti Georgicii vor ramane faliti, dar nici bancile nu o vor duce mai bine, deoarece nu vor mai avea deloc rulaj”.
Tiriac admite ca s-ar putea ca bancile sa ii ceara si lui banii inapoi.
“Daca imi cere banca banii inapoi, ii zic sa ii ia din contul de cash, dar nu ii vrea. Banca vrea bani doar de la cine nu are”.
Cu efecte cu tot, “criza va trece in cativa ani”, considera omul de afaceri. Chiar daca spune ca are suficienti bani cash, Tiriac admite ca il intristeaza criza, “chiar foarte tare”: “Se pierde munca si e trist. Dar nu ma sperie pentru ca sunt mai pregatit decat altii”.
Intregul articol pe zf.ro.
Domnul Ion Tiriac este in viziunea mea cea mai importanta personalitate a business-ului romanesc si ii urez mult succes in toate activitatile curente si viitoare.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s