Sa mergi la SPA este un must have pentru oricine doreste sa investeasca in propria sanatate

Unul dintre preturile pe care oricine doreste sa exceleze in business trebuie sa le plateasca inseamna sa petreaca foarte multe ore la birou, evntual in fata calculatorului, sa faca fata multor situatii stresante si unor presiuni de multe ori foarte greu de suportat. Sedentarismul este periculos pentru ca odata instalat ca obicei este foarte greu de inlaturat iar efectele pe termen lung asupra organismului uman pot fi devastatoare.


Echilibrul dintre mental si corp nu este nici usor dar nici greu de stabilit insa de cele mai multe ori necesita ajutor specializat. Noi romanii zicem ca ne pricepem la toate si de fapt aceasta este o cursa foarte periculoasa. Cei mai de succes oameni pe care ii cunosc au de exemplu un mentor pentru business, un consilier pentru relatii (chiar de cuplu), unul pentru modul in care se imbraca, un coach pentru fitness s.a. Aceasta delegare daca poate fi numita asa le asigura acel succes pe multiple planuri care pentru multi dintre noi pare de domeniul SF. Din pacate, traim intr-o societate in care suntem inoculati cu ideea ca trebuie sa muncim pentru o pensie de la stat si ca e gresit sa traim in bunastare si plinatate pana la 100 de ani. De asemenea, suntem tinuti ocupati de dimineata pana seara intre 25 si 50 de ani astfel incat sa nu avem grija de noi si sa ne cheltuim la varsta a III-a toti banii pe medicamente.

Am realizat la un moment dat ca pana la urma singura investitie majora care supravietuieste in absolut orice criza si in orice context este cea pe care o faci in tine: ce mananci, ce bei, cum dormi, cursuri, skills-uri, mindset, network, fitness s.a. si ca este extrem de important sa incluzi cat mai multe resurse wellness intre obiceiurile care iti caracterizeaza viata de zi cu zi. La fel ca si in alte domenii, cultura Spa-ului este la inceput la noi in tara si desi foarte multe locatii se marcheteaza sub aceasta notiune (Spa) care suna bine doar putine, cel putin la noi livreaza ceea ce de fapt inseamna servicii Spa la un anumit nivel.

Cu ceva timp in urma mi-am propus sa las la o parte scuzele ca n-am timp, etc. si sa includ in programul saptamanal cel putin o sedinta SPA si calatorind destul de mult sa-mi mentin acest obicei oriunde m-as afla in lume. Cand sunt in Bucuresti merg la Eden Spa de cele mai multe ori in mijlocul unei zile de lucru ametitoare care incepe la 6 dimineata si se intinde pana spre miezul noptii. Este inutil sa spun ca efectele se regasesc intr-un tonus sporit, adio dureri de spate, senzatia de vacanta chiar intr-o zi din aceea si mi-am dat seama de fapt cat am pierdut in perioada in care nu am inclus in obiceiurile mele sa merg la Spa. Recunosc ca sunt destul de pretentios – hotelul preferat in care am stat este Fairmont din Monte Carlo si Eden mi-a depasit intotdeauna asteptarile. Mi-am propus sa scriu pe blog despre experiente similare care prin schimbarea unor obiceiuri – de viata, business, etc. au produs efecte cu totul diferite. Ca pana la urma, asa cum afirma Albert Einstein, cea mai mare nebunie este sa faci aceleasi lucruri si sa astepti alte rezultate.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s