Ce industrii au crescut pe timp de criza?

In ciuda recesiunii, in Romania exista mai multe sectoare care au inregistrat o cadenta de crestere in primul semestru din 2009, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

In urma unei analize a celor mai importante industrii din mediul de business autohton Wall-Street a identificat sase piete cu un avans raportat in primele sase luni din acest an. Iata care sunt acestea:

Industria locala de bauturi necarbonatate a crescut cu 3% ca urmare a tendintei consumatorilor de a se axa catre bauturi racoritoare necarbonantate. “Trendul la nivel mondial este consumul din ce in ce mai ridicat de produse sanatoase, naturale, fara coloranti. Romania nu face exceptie, consumatorii din tara noastra acorda la randul lor o atentie tot mai mare acestor aspecte”, a declarat Shachar Shaine, presedintele United Romanian Breweries Bereprod (URBB) & Carlsrom Beverage (n.r. companie care produce brandul Granini).

Piata asigurarilor generale a inregistrat o crestere de 7,58% in primul semestru, insa in termeni nominali, in timp ce segmentul asigurarilor de viata a scazut cu 2,7%, potrivit presedintelui Comisiei de supraveghere a Asigurarilor (CSA), Angela Toncescu. “Aceste evolutii s-au produs in conditiile in care primele aferente asigurarilor auto, produse care prin traditie domina structura pietei romanesti, au inregistrat o crestere de 7,31%, provenita din cresterea primelor la asigurarile Casco cu 1,03% si a primelor aferente clasei de asigurari de raspundere civia auto cu 17,55%”, a spus presedintele CSA.
Industria cosmeticelor, care nu este atat de expusa schimbarilor provocate de criza, a reusit sa inregistreze o crestere de 10 procente. Desi tendinta consumatorilor este de orientare catre brandurile mai accesibile, “oamenii folosesc samponul in continuare si isi ingrijesc parul. Femeile seduc in continuare barbatii si sunt atente la aspectul fizic. Asadar, cu siguranta, daca ne uitam la femeile de pe strada, putem sa constatam ca, de exemplu, pentru produsele de machiaj si produsele de colorare a parului, consumul zilnic a ramas la acelasi nivel”, sustine Richard Matalon, country managing director L’Oreal Romania.
Intregul articol pe Wall-Street.ro .

One thought on “Ce industrii au crescut pe timp de criza?

  1. CBC romania a lansat recent un nou curs de vanzari pentru perioada de criza, se numeste abordarea profesionala a clientilor pe timp de criza. Eu am participat si ma declar foarte multumit.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s