Cladirea “verde” Euro Tower, aproape gata

euro-towerImobilul de birouri Euro Tower din Capitala, dezvoltat de compania Cascade Group, a fost preinchiriat in proportie de 80% catre National Bank of Greece cu diviziile Banca Romaneasca si NBG Leasing, Schneider Electric si alte companii. Cladirea se afla pe bulevardul Barbu Vacarescu din Capitala, in apropiere de parcul Circului, si a ajuns deja la maximul de inaltime, 80 de metri, structura metalica fiind deja finalizata.
Euro Tower va fi prima cladire ecologica din Capitala, avand parcare pentru biciclete, un consum de energie redus cu pana la 30%, datorita sistemului inteligent de utilizare a energiei. In plus, lifturile vor fi plasate in centrul imobilului, astfel ca niciun birou nu va fi situat la o distanta mai mare de opt metri de geam, pentru a avea acces la lumina naturala, dupa cum prevad si normele europene.
Proiectul are o suprafata totala de 18.000 de metri patrati si este structurat pe 18 etaje si 5 niveluri subterane care cuprind 200 de locuri de parcare, iar valoarea investitiei in aceasta cladire este de 60 de milioane de euro.
Euro Tower a fost conceputa de arhitectul Dorin Stefan, care a proiectat si imobilul Opera Center, iar managementul constructiei este asigurat de catre compania Bovis LendLease din Marea Britanie.
Cascade Group este cunoscut pe piata locala pentru dezvoltarea cladirii de birouri Cascades Business Center, situata pe strada Buzesti, din apropierea Pietei Victoriei, proiect vandut in urma cu doi ani catre fondul britanic de investitii Fabian Romania Property, in cadrul unei tranzactii de peste 12 mil. euro.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s