Ruleta ruseasca a MBA-ului: investitie cu zero garantii

Cand spui MBA, primele cuvinte care iti vin in minte sunt bani, educatie si cariera. Vestea proasta este ca nimic din toate acestea nu este garantat.

Oamenii de afaceri care au facut averi fabuloase nu au avut nevoie neaparat de un MBA, cel mai bun exemplu fiind Bill Gates, fondatorul gigantului Microsoft si unul dintre cei mai bogati oameni din lume. Cu toate acestea, scolile care ofera MBA sau Executive MBA nu o duc rau deloc, iar managerii, in special cei romani, se uita cu tot mai mare atentie spre programele de formare de business.

“Un MBA nu garanteaza nimic. Nici ca dupa absolvire vei promova in cariera, nici ca vei castiga mai multi bani. Un astfel de program este doar o unealta intr-o trusa cu mai multe unelte. De regula, cei care nu au avut un traseu profesional ascendent inainte de a urma un MBA nu vor avea succes nici dupa”, spune Oliver Olson, country manager al CEU Business School Romania, care ofera un program de Executive MBA la Bucuresti. Reprezentantul institutiei a urmat chiar el un MBA la o universitate din statul american Texas, dar spune ca acest lucru nu l-a ajutat prea mult in cariera. “Eu sunt cel mai bun exemplu ca absolvirea unui MBA ofera zero garantii. Pe mine nu m-a ajutat asa cum as fi dorit eu pentru ca am facut anumite greseli si pentru ca nu am avut atitudinea potrivita. Nici nu aveam nevoie de MBA, ma duceam la cursuri doar pentru a-mi nota ce spuneau profesorii si sa vad ce carti trebuia sa citesc pentru a promova examenele”, afirma Olson.
Cititi restul articolului in zf.ro.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s