Ce senzatii mi-a produs noua clasa A de la Mercedes

Nu sunt un specialist in auto, adica nu analizez in amanunt motoare, roti, facilitati, facelifts, consum si altele. Dar filtrul meu consta in cateva elemente: cum arata masina, cum se conduce, cat de silentioasa este si ce emotii imi produce respectiv cat de bine ma simt in ea. Anul acesta am testat mai multe masini decat in ultimii zece ani la un loc si am ajuns la niste concluzii interesante. De exemplu la Mazda CX5 am avut feeling-ul ca ma aflu la volanul unei masini mici si ieftine (desi este un SUV apreciat iar pretul sare bine de 30 k eur), mi-a placut foarte tare demarajul de la noul Renault Megane diesel dupa ce am fost dezamagit de Fluence pe benzina si am fost cucerit de-a dreptul de noul ML de la Mercedes, Land Cruiser de la Toyota si de Suv-ul Infinity.

Sambata dimineata am vrut sa fiu foarte exigent si sa imi testez simturile. Dimineata m-am dat cu un Jaguar XF si mi-a placut inclusiv cum franeaza la coborarea de pe pod (persoana din dreapta si-a amintit la acel moment ca nu are asigurare de viata) dupa care imediat am dat curs invitatiei prietenilor de la Auto Klass Pipera de a participa la lansarea noii clase A de la Mercedes Benz si sa particip la un drive test. Deci am amintit mai sus filtrele mele: masina este extrem de silentioasa, m-am simtit intr-o masina dintr-o clasa superioara, atat design-ul interior cat si exterior sunt impecabile si m-am simtit excelent la volanul ei. De foarte multe ori, masinile ca si casele, se achizitioneaza pe baza unor criterii emotionale.

 

La case, de exemplu, specialistii in vanzari afirma ca exista un timp de cca 10 secunde in care in subconstientul potentialului client se cristalizeaza decizia de cumparare da sau nu bazata pe elemente vizuale, auditive si emotionale, mai ales emotionale. Intr-adevar, multi cumparatori atat de case cat si de masini pornesc la drum in achizitie cu un buget in minte dar am vazut nenumarate cazuri in care bugetul se ajusteaza pe baza emotiei sau chiar daca totul se incadreaza in buget, emotia zice … nu!

Noua clasa A de la Mercedes este foarte Web 2.o friendly. Pe monitorul de 17,8 inch se navigheaza prin browser, se comunica prin Facebook si Twitter iar functii ca frana de parcare electrica, asistentul activ la parcare, camera pentru mers inapoi si functia HOLD transforma condusul intr-o placere pe 4 roti. Nu am testat demarajul de la 0 la 100 km/h dar mi s-a spus ca este in jurul a 6,6 secunde, mai ales ca stilul meu de condus e mai … poetic. Prima mea masina, acum multi ani a fost un Ford Scorpio cu transmisie automata si am ramas cu un crush pentru masini fara transmisie manuala. Am condus clasa A in modul de transmisie automata si nu am comutat nici o clipa pe modul manual desi masina pe care am condus-o putea si asta. Nu am vrut. Mi-a placut design-ul in 3 spite si 12 taste, combi-instrumentul cu afisaj multifunctional, sistemul Audio 5 inclusiv conexiune USB si ornamentele tip fagure.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s