Campanii Web 2.0 de la 3,000 eur chiar si pentru proiecte imobiliare?

Imi place foarte mult sa merg la targuri si expozitii atat ca expozant cat si ca vizitator. Cand aflu de ceva care ma intereseaza particip intr-una din cele doua calitati si de cele mai multe ori timpul este bine investit. In cazul in care particip ca expozant uneori sunt dezamagit, dar asa este in business. Ieri am vizitat Targul National Imobiliar la palatul Parlamentului si chiar vreau sa-i felicit pe organizatori ca au reusit sa pastreze alive acest targ chiar daca intre participanti erau mult pre multe banci si brokeri de credite raportat la numarul de agentii si dezvoltatori. Sau asa mi s-a parut. Intr-un an in care Cerf a clacat, echipa care a organizat TNI este cu adevarat buna si calitatea merita apreciata.

Discutand cu unul dintre dezvoltatori care ofera proprietati pentru vacanta, mi-a spus: “Uite, am strans numai 23 de contacte pana acum (duminica orele 14.00 cu 2 ore inainte de incheierea targului). Cunoscand in mare preturile, costul standului s-a ridicat undeva la 3-4.000 de eur (discutam in preturi fara tva) la care as mai adauga minim 1.000 -1.500 pentru amenajare si materialele publicitare, asumand ca expozantii erau deja angajati ai dezvoltatorului. Ok, targul trece, nu stiu daca cineva isi va mai aminti standul dar intervine o regula de aur pe care am invatat-o pe vremea in care agentiile imobiliare se laudau cu numarul de proiecte exclusive pe care le manageriau: “Dupa prima vizita a clientului la show-room ce trebuie sa urmaresti? Sa-ti mai calce pragul inca o data!”. Cred ca sunteti de acord ca putem considera standul expozitional pe post de showroom.

Clientul este trimis la website pentru mai multe amanunte si este invitat, bineinteles la showroom pentru a vizita locatia, a primi absolut toate detaliile, a vedea stadiul constructiei si altele asemenea. Clar, daca din cele 23 de contacte faci o vanzare, ti-ai scos cheltuielile si poate chiar ai profit insa aici vine notiunea teoretica de “mix de marketing”.

Acum trei ani am demarat intre activitatile noastre o agentie web care dezvolta atat proiecte proprii cat si proiecte pentru clienti din toata lumea in sfera website-urilor, blogurilor si proiectelor social media – pagini Facebook, conturi Twitter, article marketing s.a. Ce m-a atras atunci a fost ideea ca multi oameni isi iau intotdeauna cu ei laptop-ul si cauta pe internet ceea ce ii intereseaza si acesta este mediul prin care ii poti targeta.  Ceea ce vad zi de zi este ca oamenii care isi pot permite o casa de vacanta si care in timpul unui astfel de targ pleaca in weekend la munte, sa zicem nu pot fi targetati decat prin intermediul internetului fiindca chiar daca rateaza targul, cu siguranta au cu ei un laptop cu conexiune wireless pe care pot vedea toate detaliile proiectului si  in drum spre casa se pot opri chiar la show-room.

Am recomandat intotdeauna clientilor, bineinteles, in functie de specificul afacerii ca pe langa solutiile AdWords si bannere care odata ce ai taiat bugetul iti taie si firul care iti aduce vizitatorii pe site sa adopte solutii de promovare prin blogging, marketing prin articole, press release-uri, video marketing, photo marketing si Social Media.

Poti face o campanie excelenta cu numai 3,000 eur (discutam fata tva) si eventual intretinere lunara in jur de 500 eur si explodezi cu o prezenta de exceptie  pe internet care poate fi mentinuta cu usurinta de un angajat al firmei daca nu doresti intretinere (el este trainuit de noi in acest sens, gratuit). Tot ceea ce publici ramane publicat, indexat de motoarele de cautare, iti aduce link-uri suplimentare catre site-ul de baza si ti-l aduce in primele pagini ale motoarelor de cautare. Uneori este necsara si optimizarea site-ului si listarea lui in anumite directoare, daca acest lucru nu a fost facut deja, iar rezultatele raman publicate. Pe langa text, ai imagini, video, creezi o comunitate pentru potentialii clienti, cresti brand awareness-ul proiectului si sigur vei avea mai multe lead-uri si clienti in conditiile in care tu continui sa te promovezi pe piata si sa te diferentiezi de concurenta la un buget care pentru multi pare incredibil.

Va invitam sa ne contactati pentru o cotatie de pret!

One thought on “Campanii Web 2.0 de la 3,000 eur chiar si pentru proiecte imobiliare?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s