Promovarea proiectelor imobiliare prin Social Media

Un canal de promovare din ce in ce mai utilizat inclusiv pentru marketarea proprietatilor imobiliare este cel al retelelor sociale. Retelele sociale, care sunt extinderi ale comunitatilor online, asa cum este aceasta in care citesti articolul de fata reprezinta cel mai puternic trend care a marcat evolutia internetului din ultimii ani. Twitter, Facebook, Linkedin si altele sunt retele sociale internationale cu o dezvoltare exponentiala si in Romania.

Numai pe Facebook se pornesc in fiecare zi din Romania circa 2000 de conturi atat pentru persoane cat si pentru branduri si companii. Iata cateva motive pentru a utiliza social media marketing pentru promovarea proprietatilor imobiliare:

1. Majoritatea potentialilor clienti au deja conturi deschise in aceste retele sau isi vor deschide in viitorul apropiat si iti va fi usor sa comunici cu ei prin adaptarea mesajului la specificul comunitatii; deci clientii sunt acolo!

2. Prin social media marketing creezi trafic suplimentar targetat catre site-ul companiei sau al unui proiect imobiliar;

3. Mai mult ca niciodata perceptia clientilor despre o persoana, o companie sau un brand fac diferenta in luarea deciziei de achizitionare. Social Media este mediul perfect prin care poti construi premisele unei perceptii pozitive pentru ceea ce doresti sa comunici;

4. Tot ceea ce publici in retelele sociale … ramane publicat, nu este ca in cazul AdWords unde esti in top atata timp cat alimentezi contul de promovare dupa care … dispari de pe piata. Si AdWords este un sistem de promovare excelent dar numai daca este manageriat de specialisti si este utilizat impreuna cu imbunatatiri ale site-ului care este promovat.

5. Bugetul minim al unei promovari prin retelele sociale derulat de agentia web a grupului nostru a fost de 2000 eur + tva iar efectele au depasit asteptarile clientului. In perioade de criza este gresit sa opresti eforturile de promovare. Poti achitiona atat publicitate cat si consultanta mai ieftin si este mult mai usor sa iesi in evidenta. Este bine sa utilizezi ceea ce functioneaza acum si nu ceea ce functiona pe piata noastra acum 2-3 ani.

6. Prin retelele sociale, in functie de facilitatile tehnice oferite de fiecare platforma poti crea pagini pentru o companie sau un proiect, grupuri de interes si poti fii foarte creativ.

Pana la urma, aceasta este directia in care merge piata online, iar daca Obama a iesit presedinte in SUA tocmai fiindca a utilizat la maxim aceste canale, cred ca vom putea gasi mai multi cumparatori pentru ofertele noastre imobiliare prin social media marketing.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s