Agende si calendare 2010

agende 2010

Am auzit clienti care spun: “Noi anul acesta nu mai cheltuim banii companiei pe agende si calendare, pentru ca am facut prea multe in anii trecuti si am ramas cu ele …”

In primul rand, daca consideri ca ai cheltuit banii si nu i-ai investit, inseamna ca primul pas este sa schimbi compania de publicitate cu care lucrezi acum. Atat agendele cat si calendarele trebuie vazute ca investitii in imagine si de aceea comenzile trebuie gandite astfel incat sa aduca plus valoare si beneficii de imagine companiei.

Asa cum este gresit sa produci mult mai multe decat ai nevoie, este cel putin la fel de gresit sa nu comanzi deloc.

In cazul agendelor, atunci cand nu doresti un model 100% personalizat si doresti personalizarea unui model de serie, nici nu ai nevoie de o cantitate mare. Poti incepe de la 100 buc. (sau chiar 50 in cazuri exceptionale). Agenda se personalizeaza in felul urmator: pe coperta, in functie de materialul din care este realizata se inscriptioneaza sigla companiei si/sau anul fie cu folio – auriu, argintiu sau prin timbru sec, unele materiale de coperta reactionand termic prin schimbarea culorii siglei la acest ultim procedeu ceea ce are ca rezultat un efect vizual excelent. In plus, poti adauga 2 sau 4 pagini de prezentare pentru compania ta.

Gandeste-te ca producatorii de agende fabrica in cantitati mari produsele de serie – zeci de mii de bucati, astfel incat daca vei achizitiona 100 sau 500 buc. pretul unitar pe agenda nepersonalizata nu va scadea considerabil (max. 10%). La personalizare, diferenta de pret unitar pentru serviciu (incluzand personalizarea copertii si paginile de prezentare) de la 100 la 500 buc poate ajunge pana la 30% dar nu reprezinta per total o suma care sa ne ingrijoreze. Daca in anii trecuti ai fabricat modele scumpe, 100% personalizate, anul acesta, daca consideri ca nu este necesara o astfel de investitie poti opta pentru un model de serie si un consultant (agentia) care sa iti recomande personalizari care sa-ti creeze un produs final care sa arate “a mai scump decat costa”.

Referitor la calendare, principiul este acelasi. La baza ai calendare de serie carora le personalizezi capacul. Preturile sunt ca pentru un produs de serie, astfel incat daca achizitionezi 100 sau 500 buc. pretul unitar nu se schimba foarte mult. Iar cu noile tehnologii digitale poti produce un capac full color la un pret unitar excelent pentru un tiraj minim de 100 buc.

Orice companie din aceasta tara ar trebui sa-si permita un buget minimal de 500 – 1000 eur pentru promotionalele de sfarsit de an si 50- 100 de agende plus 50-100 de calendare pot fi incadrate intr-un astfel de buget.

Si mai este un aspect foarte important – cantitate vs. calitate si bun gust. Gandeste-te la faptul ca important nu este ca clientul tau sa primeasca agenda si calendarul tau ci sa le foloseasca pe ale tale si nu pe alte 10-20 pe care le mai primeste de la alti clienti si furnizori. Iar daca in anii precedenti ai facut risipa, doar nu o sa renunti cu totul la acest capitol pentru ca altfel, colaboratorii vor spune … “uite ca anul acesta nu ne-au mai dat … le merge rau”. Comunica pozitiv despre tine si activitatile tale si partenerii vor simti asta.

http://www.kbc.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s