Al doilea val de branduri de lux îşi caută loc pe Calea Victoriei

Hermes, Armani, Rolex sau Montblanc se numără printre brandurile de lux care caută spaţii pe Calea Victoriei, acum, că preţul chiriilor în zonă a ajuns sub suta de euro pe metru pătrat.

Industria produselor de lux respiră greu în perioadă de criză. Pierderile mari din alte ţări par să afecteze însă mai puţin grav piaţa românească, potrivit unui studiu al companiei de consultanţă CPP Management Consultants. Acesta arată că, în perioada februarie – mai 2009, în timp ce în Ungaria, Bulgaria şi Ucraina afacerile cu produse de lux înregistrează scăderi de până la 15%, în România pierderile sunt, asemeni Cehiei şi Serbiei, de maximum 5%. Sensibili la noile mişcări în regiune, reprezentanţii marilor branduri anunţă intenţii de dezvoltare la Bucureşti, fiind deja ales şi locul de unde vor lansa tentaţii pentru românii cu bani: Calea Victoriei. În 2008, chiria în zonă era de 200 de euro/mp, dar anul acesta a scăzut la 45-60 euro/mp, în funcţie de spaţiu. Intregul articol aici.

Un Champs Elysee mult mai modest

Un nou magazin în galieria hotelului Continental va fi deschis, anul viitor, de Rolex (al doilea din România). Surse din piaţă afirmă că, în aceeaşi galerie, tot anul viitor, va inaugura un magazin monobrand şi partenerul local al Montblanc. „Sunt spaţii de închiriere foarte interesante pe Calea Victoriei“, spune Oliver Petcu, Managing Director CPP. În opinia sa, harta celor mai râvnite spaţii comerciale pentru brandurile de lux include proximitatea hotelului Hilton până la intersecţia cu bulevardul Regina Elisabeta, şi chiar puţin către Hotel Cişmigiu. „În zona aceasta se va muta şi Helvetansa, cât de curând“, mai spune Petcu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s