Orange ataca grupul Romtelecom-Cosmote

Orange asteapta ca autoritatea de reglementare in comunicatii si Consiliul Concurentei (CC) sa se pronunte cat mai curand in legatura cu situatia creata prin acordul de preluare a Telemobil de catre Cosmote, considerand ca grupul Romtelecom-Cosmote va detine o pozitie dominanta pe piata telecom.

“Observam ca aceasta miscare de consolidare a facut ca Grupul Romtelecom-Cosmote sa concentreze un numar semnificativ de resurse de spectru, dintre care amintim ambele licente CDMA in Romania si licenta 3G. Acumularea acestui numar mare de licente va face ca Grupul Romtelecom-Cosmote sa detina pe langa pozitia dominanta pe care o are pe piata de acces fix (bucla locala) si o pozitie similara pe piata de acces mobil. Asteptam ca Autoritatea de Reglementare (ANCOM – n.r.) si Consiliul Concurentei sa rezolve cat mai curand atat situatia licentelor CDMA, cat si a buclei locale”, a declarat Dorin Odiatiu, directorul de marketing al Orange Romania.

Compania Cosmote, a semnat, marti, un acord pentru achizitia Telemobil, operatorul retelei Zapp, care detine o licenta 3G, tranzactia presupunand plata a 61 de milioane de euro pentru actiuni si preluarea de catre compania elena a unor datorii si alte obligatii financiare in valoare de 146 de milioane euro.

Tranzactia a fost incheiata cu grupul Saudi Oger, care detinea Telemobil prin intermediul Inquam Romania.

Preluarea este supusa aprobarii autoritatilor romane din domeniul telecomunicatiilor.

Telemobil avea 374.000 de abonati la finele anului trecut. Reteaua 3G la 2100 MHz a Zapp are, in prezent, acoperire in 23 de orase din Romania. Telemobil detine si o licenta CDMA de 450 de MHz.
Sursa: Tehnopol.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s