La fabrica Nokia din Romania au fost produse in opt luni aproximativ 10 milioane de telefoane

Oficialii producatorului international de telefoane mobile Nokia au anuntat ca la fabrica din Jucu, judetul Cluj au fost realizate in ultimele opt luni aproximativ 10 milioane de aparate. Linia de productie din Romania a fost inaugurata pe 11 februarie, iar de atunci s-au fabricat telefoane intr-un ritm de 17 unitati pe secunda.

Directorul fabricii Nokia Romania, John Guerry, a afirmat ca pana in vara anului viitor fabrica va ajunge la capacitatea prevazuta, numarul angajatilor Nokia de la Jucu urmand sa se dubleze, de la 1.600 de persoane, pana la 3.500. Conform directorului fabricii de la Jucu, concernul finlandez face angajari intr-un ritm de 100 de persoane pe saptamana. La nivel national Nokia are are aproximativ 1.800 de angajati. Compania detine, pe langa fabrica din Jucu, si o unitate de servicii si software la Cluj, si un birou de vanzari la Bucuresti.
La deschiderea oficiala a fabricii Nokia, care a avut loc ieri la Jucu, a fost prezent Anssi Vanjoki, vicepresedintele executiv al Nokia, care a declarat ca unitatea din Romania va continua sa se dezvolte in urmatorii ani, ea facand parte integranta din fluxul international de productie al Nokia, care a ajuns la un miliard de unitati, realizate in 10 fabrici din noua tari.
Cititi intreg articolul aici.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s