White & Case a deschis biroul din Bucuresti

Am participat cu placere la conferinta de presa organizata de Casa de Avocatura White&Case la Marriott Grand Hotel in Bucuresti si la receptia organizata cu acet prilej la Palatul Parlamentului.
White & Case, una dintre cele mai mari case de avocatura americane, a anuntat pe 3 octombrie ca a deschis biroul din Bucuresti, care va functiona sub conducerea lui Todd Shollenbarger, fost avocat al Linklaters in Romania.
White & Case este cea de-a treia dintre primele zece mari case de avocatura care isi deschide un birou in Bucuresti, dupa Linklaters si Clifford Chance. Pentru inceput, echipa firmei este compusa din zece avocati, dar o extindere a acesteia este deja planificata, potrivit unui comunicat al White & Case.
Initial, echipa se va concentra pe domenii solicitate de actualii clienti, respectiv real estate, finantari, fuziuni si achizitii, private equity si energie, urmand ca alte activitati sa fie incluse dupa dezvoltarea biroului.
“Piata avocaturii de business din Romania are un potential urias, fiind pentru noi si o poarta de intrare spre Europa de Sud”, a spus Jan Matejcek, executive partner al White & Case in Praga, unul dintre artizanii extinderii firmei pe piata romaneasca.
“Deschiderea unui birou la Bucuresti este o miscare fireasca, date fiind proiectele foarte multe pe care le-am derulat pe aceasta piata in ultimii ani, in special pe M&A, private equity si real estate”, a adaugat el.
White & Case a fost deja implicat in tranzactii pe piata romaneasca, precum investitiile fondului ceh de investitii PPF Investments sau achizitia cladirii de birouri America House de catre grupul francez Ixis. White & Case a reprezentat autoritatile in procesul castigat de statul roman in fata americanilor de la Noble Ventures, pe tema privatizarii Combinatului Siderurgic Resita.
Sediul White&Case se afla in centrul Bucurestiului, pe strada Nicolae Filipescu, in zona hotelului Intercontinental si a Ambasadei SUA.
White & Case are, la nivel international, 2.300 de avocati in 37 de birouri din 25 de tari si are venituri de 800 de milioane de euro anual.

In Romania, sunt prezente mai multe firme straine de avocatura, la Bucuresti avand birouri primele doua ca marime din lume – Clifford Chance si Linklaters -, dar si alte firme de talie mai mica ca Salans, Cameron McKenna sau jucatori regionali precum Schonherr sau Wolf Theiss.

De asemenea, in piata sunt mai multe firme locale puternice precum Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP), Tuca Zbarcea si Asociatii, Popovici Nitu si Asociatii, Musat si Asociatii sau Bostina si Asociatii.
Informatiile despre White & Case au fost preluate din Business Magazin.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s