Garsonierele sunt cea mai buna investitie imobiliara

Criza imobiliara a afectat pre-turile si timpii de vanzare pentru aproape toate segmentele pietei de locuinte. Cel mai bine au suportat criza garsonierele. In cazul acestora, in luna iulie chiar s-a constatat o crestere a pretului comparativ cu luna iunie. Conform unei analize realizate de portalul http://www.anunturiparticulari.ro, in luna iulie s-a inregistrat o crestere doar in ceea ce priveste pretul mediu al garsonierelor, mai mare cu 2% comparativ cu iunie: de la 72.000 la 73.495 de euro. In contrast, pretul mediu al apartamentelor cu doua camere a scazut cu 2%, de la 114.000 la 111.626 de euro, in vreme ce, in cazul locuintelor cu trei camere, pretul mediu a scazut de la 148.000 la 146.707 euro. In cazul acestei analize, pentru stabilirea costului mediu s-au utilizat preturile cerute de proprietari.
In cazul garsonierelor se inregistreaza si cel mai mic timp de vanzare. „Daca in primul trimestru al anului timpul mediu pentru vanzarea unei garsoniere era de circa 30 de zile, acum aceasta valoare a ajuns la aproximativ 35-36 de zile. Timpul mediu de vanzare pentru un apartament cu doua camere este in prezent de aproximativ 50-52 de zile, iar in cazul apartamentelor cu trei camere, aceasta valoare depaseste 60 de zile“, a declarat Matei Malos, directorul general al MagazinuldeCase.ro. Analistii imobiliari spun ca un rol important in acest caz il joaca pretul. „Garsonierele au succes la vanzare si datorita preturilor accesibile. Fiind cele mai ieftine produse, este normal ca acestea sa fie si cele mai cautate“, spune Liviu Ureche, expert imobiliar.
Agentii imobiliari spun ca garsonierele sunt foarte solicitate si la inchiriere deoarece chiria si intretinerea sunt mai mici decat in cazul apartamentelor cu doua camere. De exemplu, in aproape orice cartier al Capitalei, cum ar fi Rahova, Berceni sau Militari, se pot gasi garsoniere mobilate, cu geamuri tip termopan si aer conditionat la preturi de 250-300 de euro/luna. Chiriile sunt mai mari in cazul in care se opteaza pentru zone mai bine cotate, cum ar fi Iancului si Tineretului, unde se ajunge la 350 de euro/luna. In zona centrala, tariful pentru inchiriere urca la 500 de euro lunar. Chiria pentru un apartament cu doua camere intr-unul dintre cartierele din Capitala ajunge la 280-350 de euro lunar. Preturile difera in functie de amplasament. In zonele bine cotate dintr-un cartier se poate ajunge la 400 de euro lunar. In cartiere precum Tineretului si Iancului, chiria creste cu 100 de euro. In zonele centrale se ajunge la 600-650 de euro.


Bookmark and Share

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s