Ce au in comun Jay Z, Kanye West si Indiggo?

Am citit intr-o carte ca “Pretul succesului se plateste in totalitate in avans. Dupa ce l-ai platit, este acolo, te asteapta”. Daca avem succes ne dorim mai mult, daca nu avem ne dorim sa vina pe strada noastra dar in acelasi timp unii dintre noi cautam scurtaturi, sa sarim cate o rata sau sa renegociem dobanda creditului pe care viata ni-l ofera pentru a ajunge sa avem succes.

Fiecare om care a realizat ceva cu adevarat in aceasta viata are o poveste care poate pe alocuri are elemente care iti dau fiori si te fac sa te intrebi daca ai fi putut trece, sau chiar supravietui lor. Suna cunoscut? Desigur, poti sa stai intr-un loc relativ caldut toata viata, sa nu ai provocari si sa-ti dai seama foarte tarziu ca viata a trecut pe langa tine si ai stat spectator in tribuna si nu jucator pe teren.

Unul dintre colaboratorii mei din UK mi-a zis intr-o zi: am nevoie sa-mi cresc numarul de esecuri pentru a avea mai mult succes. Nu am inteles atunci dar la ceva timp am citit ceva de genul ca Broadway are pentru oricine o cafea si un croissant dar numai cei care dau dovada de o persistenta iesita din comun si au bineinteles un anumit nivel al talentului reusesc sa ajunga acolo capete de afise. Si acesta este doar un exemplu pentru ceea ce ai de infruntat pentru a-ti depasi conditia si a reusi.

Nu ma dau in vant dupa povesti filozofice dar ca parte a pitch-ului meu de viata mi-am propus sa inspir si sa aduc valoare celor din jur asa ca am simtit nevoia sa scriu aceste randuri. Si totusi ce au in comun Jay Z, Kanye West si Indiggo? M-au intrebat mai multi prieteni de ce dau share pe Facebook la postarile Innei. Pentru ca ii admir persistenta si imi plac conceptul si atitudinea ei am raspuns. Nu sunt un fan al muzicii ei dar imi plac atitudinea si faptul ca este autentica. Cu siguranta sunt multe fete in Romania care poate canta mai bine, danseaza mai bine sau arata mai bine dar niciuna nu a ajuns nici macar la jumatate din succesul de care se bucura Inna in toata lumea. Unii o mai comenteaza dar la sfarsitul zilei … who cares? Este foarte tare si gata.

Gemenele Indiggo sunt pentru mine un alt exemplu de persistenta. Stiu cateva zeci de grupuri feminine care s-ar fi oprit de mult si s-ar fi apucat de altceva. Si unele chiar s-au oprit inainte ca sa guste cu adevarat din rezultatele muncii lor. S-au multumit cu maruntisul. Gemenele Indiggo si-au propus sa reuseasca pe cea mai competitiva piata muzicala, cea a Statelor Unite. Daca ma intrebati pe mine si-au ales bine directia. Si-au imbunatatit din mers tot ceea ce tine de skills-urile specifice si sunt pe teren, nu spectatoare in afara lui. Au avut parte si de experiente negative, prezente pe sticla care poate nu le-au facut cinste dar fac parte din piesele puzzle-ului numit succes, nu? Am placerea sa le cunosc personal de cand erau foarte mici, corespondez pe mail cu familia, stiu ce eforturi fac pentru a sustine acest parcurs, dar merita 100%. Si m-am bucurat sa le am alaturi la nunta mea de acum 5 ani despre care imi voi aminti intotdeauna cu placere. Poate ca sunt un pic subiectiv dar pe blogul tau este normal sa fii subiectiv, nu? Apropo, am avut o nunta de “superfite” in aer liber, in jurul unei piscine superbe … daca inca nu ati trecut prin aceasta experienta nu faceti economie … merita efortul!

Dar cum vine asta ca Jay Z si Kanye West au folosit un sample de-al lor pentru o melodie care este deja hit in US? Din nou daca ma intrebati pe mine, este ceea ce se numeste breakthrough. Faptul ca un tip ca Jay Z iti foloseste ceva creat de tine – chiar daca la baza este o tema populara, guys & gals – inseamna ceva si nu putin. De aici, cum spunea Steve Jobs, dots-urile incep sa se conecteze si abia astept noi vesti de la Gabriela si Mihaela Modorcea. Mai jos este o repetitie pe acoperis a fetelor.

Mai multe amanunte despre aceasta colaborare aici.

In incheiere, iata ce spune despre ele producatorul muzical Lee Evans (Cindy Lauper, Mark Anthony, Queen Latifah, Harry Belafonte, Wu Tang Clan,…): “I am hoping for Indiggo to be the next major success story to come out as they are extremely hard working, talented, and gifted artists. Artists of this caliber are what the American music industry and pop culture of today is sorely missing. They have a very unique style of entertainment that will cater to a broad base young American market.”

O postare de blog perfecta pentru categoria “Romanians of the day”. Just keep up the good work!

One thought on “Ce au in comun Jay Z, Kanye West si Indiggo?

  1. Si eu le cunosc demult, si apreciez insistenta lor, insa, desigur parerea mea, nu au voce mai deloc si habar nu au sa danseze. Sunt mediocre in tot ceea ce intreprind. Sper sa nu ajunga vedete internationale pentru ca ma zgarie pe auz si pe retina.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s