Site-ul socialexaminer.com a publicat in acest an un studiu referitor la beneficiile aduse de social media marketing in afaceri din cele mai importante industrii care sunt promovate online.
Concluzia?
85% au castigat mai multa expunere pentru afacerea lor, urmata de cresterea traficului catre site-ul promovat (63%). 56% au relevat faptul ca activitatea in social media le-a adus noi parteneriate de afaceri. 54% au fost ajutati de social media sa-si imbunatateasca pozitia in motoarele de cautare, 52% au generat lead-uri targetate, 48% au vandut mai multe bunuri si servicii si 48% au realizat importante economii in bugetul de marketing.
Social Media nu trebuie vazut ca un mediu ieftin de promovare. Este o modalitate excelenta de acrea comunitati si de a adauga greutate prezentei ca o persoana si nu ca o afacere fara latura umana. Principalul scop este sa contribui regulat la dezvoltarea comunitatii si eventual sa castigi incredere in brandul tau din partea potentialilor consumatori. Poti contribui prin text, link-uri, imagini, video si orice va ajuta acea comunitate sa evolueze si sa creasca. Vanzarile, castigarea de noi parteneriate si banii castigati ca rezultate in social media sunt doar o reflexie a calitatii prezentei tale in social media.
Scopul tau nu trebuie sa fie sa vinzi, vinzi, vinzi ci este sa-ti dezvolti brandul. De fapt, recunoaste ca nu ai cumpara de la cineva care ti-ar bate la usa si ar incepe sa-ti vanda fara nici o introducere. Daca aceasta sugestie este ignorata, vei fi pe riscul tau si vei vedea ca la un moment dat te vei auto-exclude. De aceea este recomandat sa ai nu mai mult de 1 post care sa vanda ceva la 10 postari de continut. In acest fel nu te va putea acuza nimeni ca esti acolo ca sa vinzi si iti va fi mult mai usor sa interactionezi cu potentiali clienti pentru afacerea ta.
Este bine sa ai in vedere ca toti avem ceva de vanzare si in functie de cum vei manageria sa nu vinzi in social media vei avea rezultatele excelente pe care ti le doresti.
Si acum sa aruncam o privire la mesajele promotionale platite.
Daca ne uitam la anunturile publicitare platite din site-urile de socializare, ele sunt realizate cu un scop, acela de a genera lead-uri calificate si clienti. De aceea, o atentie deosebita trebuie acordata modului in care realizezi un astfel de anunt pentru ca utilizatorii Facebook au optiunea de a da “like” pentru acesta. Practic, daca un user da click pe “like” pentru un anunt de-al tau platit, inseamna, intr-un fel ca accepta faptul ca vrei sa-i vinzi ceva. Daca de aici incolo vei face ceva in acest sens, sau nu, este numai optiunea ta.