Colliers: Reducerile de preturi la apartamente variaza intre 4% si 32%

Primele sase luni din acest an au adus o scadere cu 12% a preturilor apartamentelor noi din Bucuresti, fata de nivelul atins la finalul anului trecut, se arata intr-un raport de piata intocmit de catre Colliers International.

Reducerile de pret au variat intre 4% si 32% si s-au manifestat mai pronuntat in al doilea trimestru al anului, ca o reactie la lipsa tranzactiilor din primul trimestru. Aceste preturi reflecta cotatiile oficiale, insa pretul real de vanzare se poate reduce cu pana la 15%, deoarece dezvoltatorii sunt acum mai dispusi sa negocieze, se spune in studiul companiei.

Pentru a depasi problemele cumparatorilor legate de finantare, dezvoltatorii au pus la dispozitia clientilor metode inovative de plata, cum este inchirierea apartamentului pe o perioada de 2 pana la 3 ani cu posibilitatea de cumparare la final, se mai spune in studiul companiei.

“Piata rezidentiala a inregistrat o schimbare semnificativa comparativ cu perioada sa de maxima dezvoltare din 2007. Proiectele noi vor avea succes doar daca ofera avantaje clare fata de oferta competitiei”, a declarat Stefania Baldovinescu, membru al echipei Colliers in cadrul departamentului de consultanta rezidentiala.

Potrivit datelor Colliers, in primul semestru din acest an s-au vandut in Bucuresti doar 515 unitati, comparativ cu 3.000 in prima jumatate din 2008 – aceeasi cifra s-a inregistrat si in primul semestru din 2007. Cel mai bun semestru al vanzarilor de locuinte noi in Capitala a fost cel de al doilea din 2007, cu aproximativ 4.000 de locuinte noi vandute.
Restul articolului in Business Magazin.

Bookmark and Share

One thought on “Colliers: Reducerile de preturi la apartamente variaza intre 4% si 32%

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s