Madonna in Romania, o afacere de peste 5 milioane euro

Venirea Madonnei este unul dintre cele mai asteptate concerte din Romania si ar putea dubla in acest an piata de profil, crescuta in anii anteriori din evenimente precum Depeche Mode, Rolling Stones sau Kylie Minogue. Madonna va reprezenta pentru piata de concerte cea mai mare afacere de pana acum, de aproape cinci milioane de euro, dar va insemna si foarte multa agitatie si cele mai multe bilete vandute pana acum in Romania pentru un singur concert.
Bai nene, este super mortala baba asta, o duce vocea de zici ca e playback, nu pot sa-mi revin ce mult mi-a placut. Plus o coregrafie bestiala. Le da clasa la astea tinere gen Beyonce, Aguilera si alti copii ai marketingului. O fi ea controversata, o fi batrana, dar este artista adevarata la care nu dai banii degeaba pe bilet”, scria in urma cu doi ani un utilizator pe forumul computergames.ro despre concertul Confessions 2006 al Madonnei. Inca de pe atunci se auzeau zvonuri despre venirea artistei in Romania.

Zvonurile au continuat in 2008, cand Madonna a inceput cel de-al noualea turneu, Sticky & Sweet, dupa aproape trei decenii de cariera muzicala, in care a castigat 20 de premii si 67 de nominalizari, mai multe decat oricare alt artist. Zvonurile nu se auzeau degeaba – negocierile pentru aducerea Madonnei chiar au inceput in urma cu doi ani. Laura Coroianu, director al Emag!c – lider al pietei de organizari de concerte din Romania, cu o cota de piata de 80%, dupa propriile estimari – povesteste ca a purtat initial discutii cu agentii cantaretei pentru un concert care trebuia sa aiba loc in septembrie anul trecut. Insa toata portiunea din Europa de Est a turneului “Sticky &Sweet 2008” s-a anulat, iar evenimentul a fost mutat in vara lui 2009. “Intotdeauna trebuie sa se creeze o intreaga portiune de turneu, fiindca in momentul in care artistul merge in noi teritorii, in afara celor deja cunoscute din Occident (Paris, Londra, Amsterdam si altele), trebuie sa lege foarte bine tarile in care concerteaza, astfel incat sa faca sens din punct de vedere economic”, explica Laura Coroianu.

Restul articolului in Business Magazin.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s