Sebastien Delen, Ubisoft: Criza ajuta industria de jocuri video

Azi dimineata am vazut pe dailybusiness.ro un foarte interesant articol despre industria jocurilor video din Romania:

Sebastien Delen, managing director al producatorului de jocuri Ubisoft, a vorbit intr-un interviu acordat DailyBusiness.ro despre piata de jocuri video din Romania si despre motivele pentru care crede ca acest segment va fi ajutat de criza financiara.

sebastian-delen 

DailyBusiness.ro: Cum credeti ca a afectat criza financiara piata de jocuri video atat in Romania cat si pe plan mondial?
Sebastien Delen: Nu cred ca piata de jocuri video a fost influentata in vreun fel de criza financiara. In aceasta perioada oamenii care sunt afectati direct nu mai fac calatorii prea dese, nu mai ies atat de mult in oras, deci stau acasa, asa ca acasa au de ales intre a se uita la televizor si a se juca. Evident, nu suntem deloc afectati. Cred ca industria de jocuri video va fi chiar mai puternica dupa trecerea crizei.

DB: Sunt jocurile la fel de bine vandute si in Romania?
SD: In general, nu contam prea mult pe veniturile din vanzarile de jocuri in Romania. Daca luam in considerare ca estimam sa vindem la nivel global 2 milioane de unitati din jocul Tom Clancy Hawx, care va fi lansat in februarie, in Romania nu vom depasi numarul de 10.000 de unitati. Deci Romania reprezinta o parte foarte mica din vanzarile de jocuri ale Ubisoft.

DB: Din cauza pirateriei?
SD: Da, cred ca pirateria afecteaza foarte mult. In aceeasi masura si pretul jocului, care este destul de ridicat. Oamenii in trecut nu-si permiteau sa cumpere o consola. Dar lucrurile se schimba.

DB: Care este cel mai bine vandut joc dezvoltat in Romania?
SD: Blazing Angels, care s-a vandut in peste 1 milion de unitati. In Romania s-a vandut in jur de 5.000 de unitati.

Intregul interviu aici.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s