Atlantis, ultima aroganţă imobiliară din Dubai

atlantis-hotel-dubai
Numai petrecerea de inaugurare a hotelului de cinci stele de pe insula artificială Palm Jumeirah a costat peste 20 de milioane de dolari.

Criza economică globală a fost dată uitării joi seară în Dubai, cu ocazia inaugurării oficiale a hotelului de lux Atlantis, prin cea mai spectaculoasă şi scumpă petrecere privată din istorie, relatează cotidianul britanic „The Times“.

Petrecerea de peste 20 de milioane de dolari a continuat până târziu în noapte, punctul culminant fiind un spectacol grandios de artificii care a „aprins“ ţărmul Golfului Persic şi despre care organizatorii au declarat că a putut fi văzut din spaţiu. Peste un milion de artificii au iluminat insula artificială Palm Jumeirah, adică de 10 ori mai multe decât cele folosite la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Beijing, din această vară.

La petrecere au participat peste 2.000 de oaspeţi de seamă, în special vedete de la Hollywood, magnaţi imobiliari şi membri ai familiilor regale arabe şi britanice. Printre numele sonore de pe lista invitaţilor s-au numărat actorii Robert de Niro şi Denzel Washington, cântă reaţa Janet Jackson şi miliardarul britanic Richard Branson. O altă atracţie a serii a fost concertul susţinut de Kylie Minogue, despre care se zvoneşte că a primit un onorariu de circa 2,2 milioane de dolari.

Investiţie totală de 1,5 miliarde de dolari

Emiratul arab continuă astfel seria de proiecte imobiliare excentrice, inaugurând hotelul de cinci stele amplasat pe Palm Jumeirah, prima dintre cele trei insule în formă de palmier din largul apelor Golfului. Dezvoltat de magnatul de origine sud-africană Sol Kerzner împreună cu autorităţile din Dubai, Hotelul Atlantis, care are 1.539 de camere, a necesitat o investiţie totală de aproape 1,5 miliarde de dolari. Proprietarii speră ca hotelul să devină un nou punct de atracţie, alături de Burj al-Arab, singurul hotel de şapte stele din lume.

Confortul şi extravaganţa oferite de Atlantis au, desigur, şi preţuri pe măsură. O cameră simplă costă 800 de dolari pe noapte, iar cei care doresc să petreacă o noapte în cel mai luxos apartament, Bridge Suite, suspendat între cele două corpuri ale hotelului, trebuie să scoată din buzunar 35.000 de dolari. „Dacă ar fi să o iau de la capăt, cred că aş lua în calcul şi faptul că trecem printr-o perioadă ceva mai dură pentru afaceri“, recunoaşte Sol Kerzner.

Cu toate acestea, hotelul, care şi-a deschis porţile încă din septembrie, nu duce lipsă de clienţi, având un grad de ocupare de circa 80%.
Sursa: Evenimentul Zilei

4 thoughts on “Atlantis, ultima aroganţă imobiliară din Dubai

  1. May I simply say what a comfort to uncover an individual who really
    knows what they’re talking about on the net.
    You actually understand how to bring a problem to light and make it important.
    More people should check this out and understand this side of the
    story. I can’t believe you aren’t more popular because you most certainly possess the gift.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s