RoNewMedia 2.0

DESPRE RONEWMEDIA

Prima ediţie RoNewMedia 1.0 a avut loc în 29 Mai 2008. Cu peste 450 participanţi, 29 de speakeri de nivel internaţional, cu cea mai mare acoperire media inregistrată vreodată de un eveniment dedicat Internetului în România, RoNewMedia 1.0 s-a poziţionat încă de la prima ediţie ca fiind cel mai important eveniment dedicat web-ului in .Ro.
Prima ediţie RoNewMedia 1.0 a avut loc în 29 Mai 2008. Cu peste 450 participanţi, 29 de speakeri de nivel internaţional, cu cea mai mare acoperire media inregistrată vreodată de un eveniment dedicat Internetului în România, RoNewMedia 1.0 s-a poziţionat încă de la prima ediţie ca fiind cel mai important eveniment dedicat web-ului in .Ro.

De la marketing digital la management de conţinut, de la hosting la e-commerce, de la strategii de dezvoltare online la posibilităţi de finanţare a noilor idei, de la idei inovatoare la noi tehnologii, RoNewMedia este singurul eveniment care încearcă să acopere zonele cheie din mediul care va guverna întreg business-ul deceniilor urmatoare: Internetul.

Pentru fotografii şi videoclipuri vizitaţi RoNewMedia 1.0

De ce RoNewMedia 2.0

 1. PLECAŢI CU IDEI BUNE! Fie că aţi venit pentru prezentări şi viziuni inovatoare, exemple şi studii de caz de succes, pentru a vâna noi idei sau a participa la workshopuri specifice, nu aveţi cum să nu plecaţi acasă sau înapoi la job, fără un to do list complet, plin cu idei bune. Asta după o zi în care neuronii vă vor fi stimulaţi în mod plăcut.
 2. FACEŢI SUPER-NETWORKING! Veţi cunoşte furnizori de top, pregătiţi să vă ajute să implementaţi cele mai noi strategii online şi să vă asiguraţi că afacerea Dvs. va rămâne conectată la cele mai noi trenduri. Vor fi acolo actori-cheie din căutare, publicitate online, hosting, e-commerce, mobile, content management şi multe alte domenii.Tot aici veţi putea cunoaşte sau revedea şi, mai ales, interacţiona într-un mediu în care ideile şi proiectele se leagă mult mai uşor, cei mai mulţi oameni cheie ai industriei new media decât la orice alt eveniment de profil din România.
  RoNewMedia este cea mai bună ocazie pe care o veţi mai avea anul acesta pentru a interacţiona nu numai cu colegii dvs., dar şi cu profesionişti ai industriei din Europa şi din lume.
 3. AFLAŢI CELE MAI NOI TENDINŢE SI STRATEGII! Ne asigurăm că acoperim toate cele mai noi tendinţe, astfel încât să vă puteţi întoarce la job înţelegând ce oportunităţi sunt disponibile pentru afacerea dvs. În plus, la RoNewMedia vin majoritatea companiilor care intră sau îşi anunţă intenţia de a intra în România, pentru a-şi prezenta viziunea de cucerire a pieţei.

Nu lipsiţi dacă sunteţi implicat în:

 • Companii medii şi mari
 • Antreprenoriat New Media
 • Mobile Web
 • Marketing & Comunicare
 • Publishing digital
 • Strategie Online
 • IT & Software
 • Media Planning
 • Web Design & Development
 • e-Commerce
 • Orice business deschis spre viitor

Sunteţi deja playeri de top sau e doar o chestiune de timp până când veţi ajunge?:) Sunteţi nevoiţi să apelaţi din ce în ce mai des la serviciile companiilor web şi vreţi să înţelegeţi mai bine ce să le cereţi şi ce nu? Şi cât costă, de fapt, o strategie online bună? Vă plac ideile care se nasc din idei şi gândirea “out of the box”?

E clar! Trebuie să fiţi la RoNewMedia 2.0.

Miguel Ripoll
CEO şi Creative Director la Cesser Digital, Spania
http://www.miguelripoll.com/

Este CEO şi Creative Director la Cesser Digital, o companie spaniolă de dezvoltare web cu peste 350 de angajaţi în cele 9 birouri existente în prezent. Creaţiile sale sunt adesea prezentate în publicaţii precum Communication Arts, Computer Arts, Internet Magazine, PC World, .Net Magazine, etc, dar şi în expoziţiile din muzee din Madrid, Seville, Berlin, New York, Aleppo, Hannover.

Alexis Bonte
Co-founder &
CEO of Erepublik.com , Franţa

Alexix Bonte este co-fondator şi CEO al Erepublik.com cel mai mare joc online de strategie, lansat pe 20 noiembrie 2007. Deşi este încă în varianta beta, Erepublik.com are deja mii de vizitatori , câstigând în decembrie 2007 competiţia LeWeb3.

Anterior Erepublik.com, Alexis a lucrat timp de 6 ani pentru lastminute.com mai întâi ca Şef de Dezvoltare ( în UK) apoi Director de Marketing şi Vânzări ( în Franţa) culminând în 2005 ca Managing Director ( în Italia), momentul în care compania a fost vândută pentru 1 milion de $ către Sabre .
Alexis este şi angel investor specializat în sănătate şi start-up-uri în internet. El este preşedinte non-executiv al trilulilu.ro, unul dintre primele 3 site-uri din Romania şi este membru în consiliile directoare ale unor companii ce acţionează în domeniul sănătăţii şi internetului: SEII, CPH Pharma, Farmacia y Salud, Fitnesskit.com, Tevin.ro, Centrofarm.ro, GeneralCom.

Alexis este licenţiat în Afaceri Internaţionale & Limbi străine al universităţii European Business School din Londra.

Luca Passani
Fondator WURFL-Pro, Italia

De profesie Inginer specializat în software, Luca Passni, are o experienţă bogată în dezvoltare de web şi internet pe mobil. Anterior, WURFL-Pro, companie pe care o deţine în acest moment, Luca a petrecut mai bine de 7 ani în cadrul companiei Openwave Systems fiind implicat în proiectele sale în domeniul telecomului din US şi Europa.

Luca este totodata şi consultant al mai multor companii printre care AdMob şi Telecom Italia. Luca este cunoscut în comunitatea dezvoltatorilor ca şi creator al instrumentelor software WURFL şi WALL.

Are o activitate publicistică bogată fiind autorul multor articole şi cărţi ce abordează tema Mobile Development.

Recent, Luca a publicat un Ghid GAP, “Global Authoring Practices for the Mobile Web” ce ajută dezvoltatorii să creeze site-uri mobile cu un efort minim.

Gabriel Sora
Senior Product Manager, Vodafone Romania

Gabriel Sora are experienta de peste 8 ani in marketing in dezvoltarea de servicii pentru telefoanele mobile. In prezent, se ocupa de strategia de dezvoltare a serviciului Vodafone Internet pe Mobil.

Marius Ghenea
Presedinte PCfun

În 1994 Marius Ghenea a înfiinţat, alături de doi colegi de facultate, compania de distribuţie IT Flamingo. La finele anului 2001, Ghenea se retrage atât din conducerea Flamingo, cât şi din acţionariatul companiei. Apoi, urmează trei ani şi jumătate ca director general al reţelei de magazine de electronice şi electrocasnice Flanco. În luna octombrie 2005 îşi dă demisia din această poziţie, iar începând cu anul 2003 investeşte în compania FIT Distribution, specializată în distribuţia de tehnică de calcul. În cadrul acestei firme, Ghenea a dezvoltat siteul magazinului online pcfun ( http://www.pcfun.ro) specializat în echipamente IT şi electronice. Acesta este noul pariu al unuia dintre cei mai mari antreprenori români.

Madalin Matica,
emarketer, Dot Commerce Ltd.

Madalin are o experienţa de 12 ani în management şi 5 ani în e-maketing, fiind specializat în e-commerce, permission marketing, viral marketing şi crisis management.

După o astfel de experienţa a ajuns la concluzia că despre marketing mai are mult de invăţat şi cel mai usor mod de a face asta este în a fonda noi start-ups care caută succesul bazându-se pe noul marketing. Îi place să vorbească în public şi a susţinut peste 80 de prezentări în ultimii 3 ani de zile. Ca marketer se consideră făcând parte din curentul iniţiat de Seth Godin.
În ultimul an a început activitatea de consultant independent în corporate blogging, e-marketing şi crissis management.

Timotei Gala
Director Executiv
Httpool Internet Marketing Central &Eastern Europe (zona Balcanică)

 Timotei Gala se ocupă de media-buying şi operaţiuni de publicitate online pentru 8 pieţe din Europa Centrală şi de Est. Încă din anul 2003, când s-a alăturat companiei, a reuşit cu succes să poziţioneze Httpool ca lider de piaţă în online marketing în Europa centrală şi de Est. Este promotor activ al marketingului online în regiune prin prezentarea ultimelor tendinţe şi oportunităţi în domeniu în cadrul evenimentelor media sau de marketing la care participă.

Andrej Nabergoj
CEO, Noovo.com, Slovenia

În ultimii zece ani, Andrej a infiinţat şi condus 6 companii de software şi internet active în 8 pieţe din Europa şi Japonia, inclusiv Parsek Systems, companie pe care a dezvoltat-o de la nivelul de start-up până la peste 100 de angajaţi, precum şi compania Httpool lider de piaţa în online advertising în zona Est Europeana. A pornit şi supervizat Parsek&AT, un Joint Venture de success în Japonia.

Andrej este, de asemenea şi director al Yes – Young Executives Society, o asociaţie caritabilă din Sud Estel Europei. Pe lângă asta este şi consultant pentru USAID şi este vice-preşedinte al Young Entrepreneurs of Europe o organizaţie ce reprezintă peste 35.000 antreprenori din EU.

În prezent Andrej, este CEO la Noovo, o noua reţea socială care va schimba total felul în care oamenii folosesc informaţiile şi materialele online.

George Lemnaru
Co-Fondator e-Republik

A pornit cariera de antreprenor la 21 de ani lansand magazinul virtual NaturaPlant.ro. Proiectul a ajuns in scurt timp cel mai vizitat magazin de produse de sanatate din Romania.

Din anul 2005 este director general la Tevin Solutions, companie specializata in proiecte online de sanatate

In noiembrie 2007 a lansat alaturi de Alexis Bonte Erepublik.com, o lume paralela online 2D care a ajuns la 9 luni de la lansare la un numar de peste 110.000 de utilizatori inregistrati.

Dragos Manac
Fondator Ghelir.ro

Pasiunea pentru tehnologie si antreprenoriat s-a concretizat in infiintarea companiei System & Network Solutions , una din primele si putinele companii locale dedicate administrarii, dezvoltarii si promovarii Linux/Open Source Software.
2002-2008 Proiecte in cadrul SNS

 • A lansat varianta beta a GoSMS (http://www.gosms.ro), serviciu alternativ de SMS-uri gratuite prin platforme online si mobile, viitoare retea de socializare.
 • Infiinteaza Ghelir (http://www.ghelir.ro), primul magazin virtual romanesc ce vinde un singur produs pe zi, platforma preluata/copiata ulterior de alte magazine locale.
 • Infiinteaza Simplissimo (http://www.simplissimo.ro), departamentul Online al SNS.
 • Initiaza o serie de proiecte de clustering high-availability si high performance computing pentru institutii financiare si administratia de meteorologie.
 • Organizeaza in parteneriat cu Red Hat Inc. (http://redhat.sns.ro), prima conferinta Linux din Romania la care au participat membrii din top managementul Red Hat.
 • Scrie si publica Linux Starter’s Kit (http://lsk.sns.ro), singurul ghid romanesc pentru incepatorii in Linux.
 • Initiaza RBL – Romanian Black List (http://rbl.sns.ro) – primul sistem anti spam romanesc, bazat pe blacklistare.
 • Proiecte de emisie radio distribuita statiile RadioStar, prima emisie simultana a unui radio (KissFM) din Mamaia si din Bucuresti.
 • Concepe Hilux (http://oss.sns.ro) un Debian Woody Installer mult imbunatatit, proiect open source (apreciat, folosit, slashdotat).
 • Trainer adhoc pentru cursuri Linux/UNIX si administrare de sistem.

Cosmin Popa
Director General,NewsIN

 De profesie cercetător, la Institutul de Istorie “Nicolae Iorga”. Specializat în istoria Uniunii Sovietice şi a Europei de Est, a urmat studii la Bucuresti şi la Moscova. A lucrat în presa de agenţie din 1998 până în 2005. Director executiv la Mediafax, în intervalul 2002-2005. În perioada 2005-2006 a fost şef al Sectiei de evenimente externe a cotidianului “Adevarul”. Se preocupă în continuare de istorie, domeniu în care a obţinut titlul de Doctor, şi în care, în anul 2002, a câstigat premiul Societatii de Gestiune a Drepturilor de Autor “CopyRo”, pentru lucrarea “Naşterea imperiului”. Devine Director General al NewsIn dupa ce a coordonat simultan, timp de mai multe luni, atât departamentul de vânzări al agenţiei, cât si departamentul.

Adrian Motirlichie
Director de Proiect Internet BRAT

De formatie programator dl. Motirliche ocupa din iulie 2006 functia de director al Departamentului Internet al BRAT . Are experienta in dezvoltare de proiecte ERP, asigurari, banking

Marvin Liao
Director of Sales Development for Yahoo! Inc’s Emerging Markets Business Unit

Cu o vechime de peste 7 ani, Marvin Liao este deja veteran la Yahoo!Inc. In acest timp a ocupat diverse functii in diferite departamente precum Vanzari, Business Devlopment, Publicitate si Marketing.

A fost implicat in managementul acestor departamente la nivel regional sau global in tari din Asia, America Latina sau Statele Unite.

In prezent este Director de Dezvoltare a Vanzarilor pentru Yahoo!Inc , Divizia Piete emergente fiind responsabil cu Strategia de Vanzari si noile Canale de Vanzari ale diviziei si conduce Vanzarile Directe pentru Europa Centrala si de Est si Orientul Mijlociu.

Anterior a condus departamentul de Marketing online la e-Commerce, startup-ul www.alibris.com. A colaborat cu Agentia de PR Porter Novelli, pentru partea de Tehnologia Consumatorului, Exxon International, cu firma de consultanta in management IMPAC and Anheuser-Busch (Budweiser).

Este un vechi admirator, participant si observator al ultimilor 10 ani de revolutie digitala in marketing oriunde in lume.

Matthew Bowden
Project Manager, Inside Mobile, UK

Matthew has joined Inside Mobile in February 2008 as a lead project manager and has been working on many of our blue chip accounts including Reebok and Ladbrokes. Matthew oversees the mobile media planning and buying and has successfully launched a number of global campaigns.

Matthew joined Inside Mobile from the tier one aggregator MindMatics, from where he brings a wealth of experience in designing and building Mobile Java applications, WAP sites and CRM solutions. Matthew has experience of working with various large brands including Vodafone, BBC, Ford and Budweiser. PRINCE 2 trained, Matthew previously won a Mobile Marketing award for best use of a mobile application in a B2B environment.

Attila Bihari
Fondatorul, ConQUIZtador, Ungaria

Attila Bihari este CEO si propritar al ABC Mill LTD, o companie maghiara de dezvoltare web.
Cel mai cunoscut proiect al companiei sale este jocul strategie online si cunostinte generale, ConQUIZtador.
In Romania conquiztador.ro a devenit siteul de jocuri nr1, la numai o luna de la lansarea oficiala.
Jocul se bucura de succes si pe alte piete internationale , in prezent compania fiind in negociere pt lansarea lui pe alte 4 continente.

Orlando Nicoara
Director General, Media Pro Interactiv

Am inceput sa ma interesez de internet in 1996 cand, cu putin efort, puteai sa numeri toate conexiunile internet din Bucuresti. In ‘98 mi-am dat lucrarea de diploma cu tema “Publicitatea pe internet”, 3 luni (august, septembrie, octombrie) am vandut ciorapi de dama (gratie bunei mele colege/prietene Maria – adica m-am angajat pe pile) iar in octombrie 1998 am trecut la SIT (nu gasesc momentan nimic pe Google despre aceasta firma).

Aici am creat Ad.ro, agentie de publicitate online, agentie care practic a format piata.

In 2001, chiar in septembrie, Bogdan Secara m-a convins sa trec la Netbridge ca director de dezvoltare. In octombrie 2001, la Netbridge fiind am dat drumul agentiei de publicitate online Boom.ro care, la scurt timp, a devenit liderul pietei, pozitie in care se afla si in acest moment.

Din feb 2005 am condus tot ce inseamna Netbridge din pozitia de director general.

Din Iulie 2006 conduc Mediapro Interactiv divizia internet a grupului Mediapro.

Lampros Latsaras
Manaiging Director la CareerBuilder.com.ro

Lampros Latsaras este Managing Director la CareerBuilder.com.ro, un site de angajari din Romania cu o ascensiune rapida, un subsidiar al CareerBuilder.com, cel mai mare site de angajari din Statele Unite;avand in responsabilitate strategia de dezvoltare a CareerBuilder in Romania si dezvoltarea strategiilor de marketing si vanzari menite sa creasca atat numarul de angajatori cat si de candidati care isi cauta un job.

CareerBuilder opereaza o retea print si online pentru a-i ajuta pe cei care isi cauta un loc de munca sa ia legatura cu angajatorii si conduce centre de cariera a mii de siteuri din toata lumea inslusiv MSN, CNN, AOL. CareerBuilders este detinut de companii media de top Gannett Co., Inc. (NYSE: GCI), Tribune Company, The McClatchy Company (NYSE: MNI) si Microsoft Corp. (NASDAQ: MSFT).

Anterior Lampros a fost Product Manger pentru o companie importanta din FMCG in Grecia, Attika Foods si Managing Director al sucursalei din Romania a Danube Phoenician Interfood.

Lampros are diploma de master la Scoala de Turism Athens-Omega din Atena ca specialist in industria aeriana.

Anca Fieraru
Director Executiv, eResearch Corp.

Absolventa a Universitatii Bucuresti – Specializarea Sociologie, are peste 11 ani experienta in domeniul cercetarii de piata si al cercetarii de media.
Incepand cu 2004 este aleasa drept reprezentant al agentiilor de media in Consiliului Director BRAT (pe parcursul a doua mandate). In 2008 obtine un nou mandat, de data aceasta ca si reprezentant al Departamentului de Internet din cadrul BRAT. Expertiza in cercetare, pe care a acumulat-o pe parcursul anilor, o pune in slujba CT BRAT si participa astfel la realizarea SNA FOCUS si SATI.
Director de Cercetare la Initiative Media, coordoneaza timp de doi ani realizarea “Media Fact Book” (2006-2007) – un ghid unic asteptat an de an de intreaga comunitate media.
In 2007 intra in echipa Zenith Media unde isi descopera pasiunea pentru mediul online. Incepand cu toamna lui 2008 preia conducerea companiei de cercetare eResearch Corp. si lanseaza produsul eWatch, un serviciu de monitorizare a pietei de publicitate on-line.

Lucian Despoiu
Fondator si Director General al KONDIMENT Group GmbH

Unul dintre pionierii dezvoltării Internetului ca mediu de afaceri în România, Lucian Despoiu este fondator si Director General al KONDIMENT Group GmbH, prima agentie interactivă românească cu dezvoltare globala, având în acest moment birouri la Bucuresti, Munchen si Chicago.

Conducând o echipă de peste 60 de specialisti, Lucian este implicat în proiectele grupului pe zona de strategie digitală. A lucrat în peste 100 de proiecte de Internet în ultimii 7 ani, implicându-se direct în dezvoltarea strategiei de comunicare digitală a numeroase branduri de talia HP, UPC, DACIA, Petrom, CEC, Loteria Natională sau Germanos.

Expertiza sa acoperă toate aspectele importante ale unei strategii de dezvoltare pe medii digitale: de la consultantă, digital branding, prezenta web si până la comunicarea online (search engine marketing, online display advertising, e-mail marketing, online PR, digital sponsorship, viral marketing, online activism, etc).

Ca si antreprenor, a lansat primul site de recrutare din Romania, www.ejobs.ro – 1999, iar in 2007 a lansat prima retea sociala politica din Europa www.inpolitics.ro

Daniel Secareanu
Project Manager & Communication Director, Netbridge Development Romania

Daniel este din anul 2003 Managing Partner al Tigros Net Tech Ltd – Alba Iulia, Romania, iar din septembrie 2007 ocupa functia de Communication Director & Project Manager in cadrul firmei Netbridge Deelopment Bucuresti.

In perioada ianuarie 2005 martie 2007 a lucrat ca Senior Manager al Programelor de absolvire in cadrul Central European University Business School – Bucuresti. Din anul 2003 pana in 2007 a lucrat ca IT&C Manager in cadrul Fundatie Pentru o Societate Deschisa ( membra a Fundatiei Soros).

Din ianuarie 2004 –pana in decembrie 2005 a lucrat pentru revista Solutia IT ca redactor sef si publisher, iar inainte de acesta a fost Online Editor pentru revista Linux 360.

In 2000 si-a inceput cariera lucrand ca si Coordonator de Proiect pentru Modern Media Group si Motivation Romania Foundation.

A participat si a fost vorbitor in cadrul unor conferinte si seminarii pe teme de IT&C si Linux din Romania, Bulgaria, Serbia si Muntenegru, Suedia si Olanda.

A absolvit facultatea de Jurnalism si Comunicare din cadrul Universitatii Americane din Bulgaria (AUBG). A urmat cursuri postuniversitare de Multimedia in cadrul Facultatii de Jurnalism si Comunicare al Universitatii Bucuresti.

Detine diplome de Master of Science in Information Technology Management- Central European University Business School din Budapesta si Master of Business Administration la Central European University Business School – Bucuresti, Romania.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s