Primele semne ca pretul locuintelor noi poate merge si in jos

Preturile locuintelor noi din Capitala au inregistrat in ultima saptamana primele scaderi “declarate” din ultimii ani, pe fondul nivelului scazut al vanzarilor, provocat atat de scaderea apetitului pentru achizitii al investitorilor speculativi, cat si de reticenta si accesul mai dificil la credite al utilizatorilor finali.

Deprecierea a fost sesizata de indicele Bucharest Real Estate Index (BREI), realizat de firma de consultanta imobiliara Colliers International, care a inregistrat o usoara scadere, de 0,5%, pana la nivelul de 1.900 euro/metrul patrat construit cu TVA inclusa.

Restul articolului in zf.ro.

One thought on “Primele semne ca pretul locuintelor noi poate merge si in jos

  1. Preturile la vanzare de apartamente au scazut si datorita flexibilitatii care incepe sa ii caracterizeze pe unii dezvoltatori. Acestia au inteles ca, pentru a nu ramane cu imobilele construite nevandute, trebuie sa se adapteze la noile conditii, sa gaseasca noi posibilitati pentru a atrage clienti. Pe langa preturile mai atragatoare, ei au apelat la rate direct la dezvoltator, un sistem care e preferat de cei care au un avans si nu doresc sa se indatoreze pe perioade mari de timp, cum sunt cele de la creditele ipotecare, sau de cei care nu se incadreaza in conditiile puse de banci pentru un credit ipotecar.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s