Institutiile financiare dau intre 250 si 2.500 de euro pentru o zi de training

Trainingurile destinate angajatilor din zona financiar – bancara sunt la fel de cautate si in acest an, in conditiile in care lupta dintre institutiile de credit a inceput sa se mute de la castigarea cotei de piata spre eficienta si profitabilitate. “As putea spune ca programele de instruire vor fi foarte cautate de catre clientii din financiar-bancar. Fenomenul acesta are la baza mai multe cauze: interventia BNR-ului in reglementarea pietei bancare, o incetinire a tranzactiilor si dezvoltarilor din domeniul imobiliar, precum si o temperare a cresterii veniturilor populatiei”, afirma Stefan Palarie, consultant in cadrul firmei de training Interact.

Mai mult, el mentioneaza ca pe piata bancara se intampla cateva fenomene majore, cum ar fi faptul ca BCR isi intareste strategia comerciala si isi diversifica oferta prin produse mai apropiate de nevoie clientilor, iar CEC-ul trece printr-o perioada de relansare. Totodata, bancile din esalonul de mijloc si cel de jos se lupta pentru crestere prin specializarea pe domenii de nisa. Toate aceste lucruri ii determina pe jucatorii din sectorul financiar-bancar sa apeleze la cursuri in domenii precum deservirea clientilor, vanzarea activa a produselor bancare, dar si de management.

“Jucatorii din sectorul financiar-bancar apeleaza la furnizori externi in principal pentru pregatire in vanzari, customer care sau dezvoltarea de soft skills. Industria de profil a inceput in ultimii ani sa investeasca in programe pe termen lung care implica intreaga echipa de vanzari la nivel national” , spune Marius Decuseara-Brandenburg, business development manager la compania de training Trend Consult.

Din 2003 si pana in prezent, compania de training si consultanta in resurse umane Human Invest a reusit, prin intermediul programelor de dezvoltare a abilitatilor manageriale pe care le detine, sa isi dubleze anual numarul participantilor din sectorul financiar-bancar la programe de formare. “In 2008, aproximativ 10-15% din cei care au participat la cursurile noastre de training au fost din domeniul financiar-bancar”, spune Viorel Panaite, partener la Human Invest.

Restul articolului aici.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s