Gigantii IT pierd anul viitor comenzi de 170 mld. $ din cauza crizei

Intel, Microsoft si celelalte companii din industria IT care au scapat pana acum aproape neatinse de criza financiara ar putea pierde anul viitor venituri din vanzari de pana la 170 de miliarde de dolari (127 mld. euro), scrie presa internationala.

Cheltuielile companiilor pentru computere, software si echipamente de comunicatii ar putea varia usor sau chiar scadea cu pana la cinci procente anul viitor pe masura ce blocajul de pe piata creditelor va afecta corporatiile in cautare de finantare, estimeaza Jane Snorek, analist la First American Funds.
Acesta ar fi primul declin dupa 2001, anul crizei dot.com, al unei piete care a atins o valoare de 3,41 trilioane de dolari.
“Businessul s-a cam oprit in ultimele doua saptamani”, a spus Snorek, a carei companie detine actiuni Intel si Microsoft, ca parte a unor active cu o valoare ce totalizeaza circa 100 de miliarde de dolari.
“Companiile amana comenzile afirmand ca nu stiu daca va urma o criza globala astfel incat prefera sa astepte si sa nu cumpere nimic acum”, adauga ea.
In timp ce cresterea cheltuielilor consumatorilor americani a incetinit odata cu scaderea economiei, bugetele corporatiilor ramasesera aproape intacte, insa doar pana acum.
Snorek spune ca problemele dure inregistrate de unele institutii financiare, care realizeaza circa un sfert din cheltuielile pe tehnologie, precum si cresterile inregistrate la dobanzile pentru finantari au provocat aceasta reactie de repliere a mediului de business in ceea ce priveste achizitiile de tehnologie IT.

Cititi intregul articol aici.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s