Honda dezvăluie Insight, noul concurent pentru Toyota Prius


Honda a publicat primele imagini si a dezvaluit primele detalii despre noul hibrid pe care planuieste sa il lanseze pe piata din SUA vara viitoare: Insight. Acesta va fi cel mai probabil unul dintre cele mai ieftine automobile hibide dar si un concurent de temut pentru Toyota Prius.

Numele modelului, Insight, nu a fost ales intamplator, Honda denumind la fel primul model cu care a incercat in 1999 sa intre pe piata automobilelor hibride. Primul Insight s-a aflat pe piata din 1999 pana in 2006 insa a fost eclipsat de vanzarile foarte mari ale primului model Prius.

Noul Honda Insight va fi prezentat “in carne si oase” luna viitoare in cadrul Salonului auto de la Paris sub forma de concept. Sage Marie, purtatorul de cuvant al companiei, a declarat insa ca versiunea concept este extrem de apropiata de versiunea de productie. Noul moedel este puternic inspirat din prototipul FCX Clarity, fiind un hatchback in cinci usi.

Honda Insight isi va face intrarea pe piata americana la jumatatea anului viitor si va avea, cel mai probabil, un pret putin sub 20.000 de dolari. Constructorul nipon vrea sa vanda anual 200.000 de masini Insight, dintre care jumatate numai in America de Nord.

Sursa: USA Today

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s