Romania: Laptop-urile au crescut de 3 ori mai repede decat desktop-urile in T2

Vanzarile de laptop-uri au crescut in Romania de aproape 3 ori mai repede decat vanzarile de desktop-uri in al doilea trimestru, fata de aceeasi perioada a anului trecut. Astfel, comercializarile de computere portabile au crescut cu 49% ca numar de unitati vandute, in timp ce vanzarile de desktop-uri au crescut cu doar 18,7%.
Intreaga piata de PC-uri din Romania a crescut in trimestrul doi cu 29,3% ca numar de unitati vandute si cu 23,3% ca valoare fata de aceeasi perioada a lui 2007. Desktop-urile au ocupat 59,8% din piata, in timp ce laptop-urile au detinut in trimestrul doi 37,9%, conform unui raport IDC.

Ca valoare a vanzarilor, desktop-urile au detinut 47% din piata, notebook-urile 42,9%, in timp ce serverele au acoperit 10,1% din piata de PC-uri autohtone in trimestrul doi.

In primul trimestru, desktop-urile au avut o pondere de 73%, ca numar de unitati, iar valoarea a reprezentat 59,1% din totalul pietei

Ca numar de unitati vandute, pe primul loc in trimestrul doi s-a clasat Dell, cu o cota de 12,6% din piata de PC-uri autohtone, urmat de HP, cu 12% din piata si de K-Tech cu 8,9%. Ca valoare, cel mai bun vendor in trimestrul doi s-a clasat HP, cu o cota de 16,9%, urmat de Dell, 15,3% si de Toshiba, cu 9,3%.

Ca valoare, Intel domina categoric segmentul de procesoare, cu o cota de 75,5% din piata in trimestrul doi, urmat de AMD, cu o cota de 23,9%.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s