08.08.2008 – S-a dat startul jocurilor olimpice de la Beijing

Prosport.ro ne anunta:
Astăzi, 8 august, la 15.08, ora României, a debutat la Beijing, a XXIX-a ediţie a Jocurilor Olimpice de vară. Ceremonia de deschidere se desfăşoară pe stadionul olimpic din capitala Chinei şi va dura aproximativ trei ore şi jumătate.

Spectacolul din “Cuibul de pasăre” va dura circa o oră înainte de defilarea celor 204 delegaţii şi apoi deschiderea oficială a JO de către preşedintele chinez Hu Jintao.

Zeci de şefi de stat şi guvern, între care preşedintele american George W. Bush, preşedintele francez Nicolas Sarkozy şi premierul rus Vladimir Putin asistă la ceremonia de deschidere a primei Olimpiade organizată de China.

Peste 10.500 de sportivi vor participa la 302 probe la această Olimpiadă, în 31 de baze sportive din Beijing şi 6 baze sportive în Qingdao, Hong Kong, Tianjin, Shang

Termenul provine din limba greacă, Olimpul fiind un munte cu altitudinea de 2.917 metri din Grecia. Vechii eleni considerau culmile acestuia ca fiind sălaşul zeilor. Prima olimpiadă, conform izvoarelor istorice, a fost în anul 776 î.Hr. De la acest an începe numărarea anilor la compatrioţii lui Homer, după alte izvoare competiţia a început mult mai devreme. Opinia publică din perioada contemporană consideră anul 1896 ca primele jocuri din istoria modernă. Evident, ele au fost organizate la Atena, iniţiatorii dorind să recunoască grecilor marele rol pe care civilizaţia lor l-a avut pentru întreaga umanitate. De atunci, s-au întâmplat destule lucruri. Performanţe excepţionale, scandaluri de dopaj, ratări incredibile, boicoturi politice, comercializarea competiţiei, toate acestea au făcut farmecul unic al unor întreceri urmărite cu mare interes pe tot globul.

Pentru a vizualiza programul competitiei, accesati acest link!


Bookmark and Share

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s