VentureConnect – Prima editie din 2011Cea de-a treia editie a VentureConnect se va desfasura pe 20 iunie 2011. Printre invitati se numara Kenneth P. Morse, antreprenor in serie si William Aulet, senior lecturer la MIT Sloan School of Management, ambii din Statele Unite, precum si 3TS Capital Partners.

Un proiect de pionierat in domeniu, VentureConnect a ajuns la cea de-a treia ediție, care este organizata și va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Hotel Intercontinental București. VentureConnect este prima inițiativa din Romania care aduce laolalta antreprenori si investitori potențiali din domeniul IT/Internet/Tehnologie.

La aceasta ediție sunt asteptati investitori din Statele Unite, Europa de vest, din regiunea centrala si est-europeana si bineințeles din Romania. Alaturi de Kenneth P. Morse, fondator al MIT Entrepreneurship Center și William K. Aulet, director al MIT Entrepreneurship Center din Statele Unite, se numara si 3TS Capital Partners care intenționeaza sa lanseze in lunile urmatoare “3TS Catalyst Fund Romania”, un fond de investitii de aproximativ 30 milioane EUR, finantat partial prin intermediul programului JEREMIE al Fondului European de Investiții și care targeteaza sectorul IT și online.

Pe 3 iunie 2011 este ultima zi pentru depunerea proiectelor pentru editia din 20 iunie. Venture Connect este destinat proiectelor in cautarea a minimum 250,000 EUR destinați creșterii și dezvoltarii. Formatul de aplicație poate fi accesat pe website-ul evenimentului www.ventureconnect.ro, urmand ca antreprenorii selectați sa fie anunțați pana la data de 15 iunie 2011.

“Aflat la cea de-a treia ediție, VentureConnect este in plina forma, bazandu-se pe un puternic feedback pozitiv atat din partea antreprenorilor in cautare de finanțare, cat și a investitorilor interesați de domeniul IT/Internet/Tehnologie. Injecția de capital in valoare de 500.000 de euro, obținuta de catre TJobs.ro via VentureConnect ne confirma faptul ca ne aducem contribuția la o nevoie de baza a comunitații antreprenoriale romanești” a declarat Ana Maria Andronic, Senior Associate Biriș Goran și unul dintre fondatorii VentureConnect.

“Exista un numar relativ mare de antreprenori, mai ales in domeniul IT și on-line. In timp ce majoritatea au nevoie de investitii, ei sunt mai degraba foarte dornici sa ajunga la urmatorul nivel al afacerii lor. Au nevoie sa faca pasul de la idee și stadiul incipient de dezvoltare, la piețe internaționale, afaceri mai dezvoltate, mai multi angajați și o strategie mai ambitioasa. VentureConnect nu le ofera doar locul unde pot gasi finanțare, ci și o ocazie foarte buna de networking și de a intra in contact cu cei care le pot duce afacerea la nivelul urmator”, spune Radu Georgescu, Președinte GECAD Group.

“Ecosistemul de finanțari private și capital de risc este inca la inceput in Romania și VentureConnect a fost un important contributor la dezvoltarea acestuia. In același timp, o data cu creșterea interesului investitorilor participanți la VentureConnect, antreprenorii romani au șansa accesului direct din Romania la investiții semnificative, la care altfel ar fi foarte dificil, daca nu chiar imposibil sa ajunga.”, mentioneaza Peter Barta, Director Executiv al Fundatiei Post-Privatizare (FPP) si unul dintre membrii ai Board-ului VentureConnect.

Mai multe informatii despre eveniment gasiti pe www.ventureconnect.ro.

Pentru informatii organizatorice:
Alexandra Dumitru
Director de Proiect VentureConnect
Email: alexandra.dumitru@ventureconnect.ro
Mobil: +40 729 00 39 56

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s